Mikael Dahl

Hon har Sveriges största röst

När Seinabo Sey medverkade i Studio PSL i september sa hon att hennes mål är att sitta på en pall på konserthusets scen och sjunga när hon är 60 år. Jag vet inte hur det är med er, men jag har aldrig varit mer säker på att något kommer att hända. Jag är helt övertygad om att Seinabo Sey kommer att fylla konserthuset när hon är 60. Det kommer att vara en happening när hon gör konsert, folk kommer att skaffa barnvakt och ta på sig sina finaste kläder sig för att gå och se henne.

Och det gör mig så jävla glad att jag i framtiden kommer att kunna berätta för alla ungdomar som tror att de kan något om musik att jag minsann var med på den tiden när Seinabo Sey slog igenom. När stjärnan tändes. För hon är en stjärna, tveklöst. Hon gör fantastisk musik och hon har en röst som är enorm. Den där rösten, den rymmer kraft, glädje och smärta på samma gång.

Hon har redan frälst publiken med tre underbara singlar, nu har de tagit plats på EP:n ”For Madeleine” (en dedikering till hennes mamma) tillsammans med ytterligare två låtar.

De tre nämnda låtarna är förstås Hard time, detta monster till låt – en av årets bästa, Younger, megahiten som säkrade genombrottet för Seinabo, och så snyggt återhållsamma Pistols at dawn. Dessutom får vi You, också den en lugnare låt där sången står i fokus. Mot slutet lyfter tempot igen med River där Seinabo sjunger över ett frenetiskt piano och handklapp. EP:n avslutas med en mer avskalad version av Hard time som doftar amerikansk söder.

Seinabo Sey gör soul i modernt snitt som är bland det bästa den svenska musikscenen har att erbjuda för tillfället. Det internationella genombrottet kan inte vara långt bort.

Vi ses på konserthuset om knappt 40 år. Det blir stort!