Kelis
Popaganda
2014-08-29

Stjärnan är sen. Närmare 45 minuter sen och stolpar ut på Popagandas största scen direkt från en taxi.

– Okey let’s do this, muttrar hon och det kanske inte är så märkligt att det tar några låtar för den i sin ungdom så stencoola sångerskan att skaka av sig utstrålningen av att vara på fel plats vid fel tillfälle.

Det börjar trögt. Även om Calvin Harris-samarbetet Bounce frigörs tidigt. Lite osäkert trevar sig Kelis fram, som om hon måste bevisa sig för att få publikens ursäkt för den sena ankomsten och hennes uppenbarelse är faktiskt snarare den av en körsångerska än av de självklara stjärnan som ska stå där mitt på scenen.

Men det tar sig. Sakta men säkert vinner Kelis över publiken på sin sida och ungefär lagom till att det återigen börjar regna (detta envetna regn som förpestar Popagandas första dag) är ytan framför Popagandas största scen ett gungande dansgolv och sångerskan i sitt esse.

Med ett trumpetbestyckat men spartanskt kompband får hon en publikfavorit som Milkshake att svänga urskiljningslöst. Då är Kelis värd all väntan.

Men samtidigt som det är en spelning som svänger kvalitetsmässigt fram och tillbaka (lagom till avslutande Acapella känns det som att Kelis har tappat både gnistan och publiken igen) är det en timme som ökar respekten för 35-åringen från New York.

Den kaxiga smådiva som slog igenom kring millennieskiftet och skrek ”I hate you so much right now” till hela världen har förbytts mot en självmedveten kvinna som har fotriktiga gymnastikskor på scenen och vågar lita enkom till sitt låtmaterial istället för att vara skrikig och skränig.

Följaktligen känns det hur logiskt som helst att nostalgihiten Caught Out There är exkluderad från setlistan.

Om skribenten

Mikael Mjörnberg
Chefredaktör

Numer profilerad hockeyskribent hos bland annat Hockeysverige och HockeyNews med en bakgrund som musiknörd hos till exempel Slavestate, Folkbladet och Joyzine. Blir glad djupt in i själen av att få glömma puck och klubba och skriva om toner och artister med jämna mellanrum. Musik är det bästa knarket.

Liknande inlägg