Skärmdump Youtube-video, regi John Fleischmann

Hockey är det nya (rap)metal

Är rapmetal på väg tillbaka och har musikgenren bytt trademark-sport att associeras med?
När St Louis-bördiga Discrepancies släpper nya singeln Undertow har de skrotat pingis till förmån för hockey.

Ni minns kanske åren kring millennieskiftet och hur rapmetal, numetal eller vad man nu valde att kalla det firade stora triumfer. Det producerades mängder med påkostade musikvideor vid den tiden och den minnesgode kan så klart dra sig till minnes P.O.D, det kristna amerikanska gänget som gjorde en lightversion av genren anpassad för kommersiell radio, och hur de gjorde en pingisvideo till låten Boom.

Det där fick en spinoff i Sverige där humorduon Anders & Måns fick med landets fanbärare inom genren, Clawfinger, till att göra en rolig grej av det hela.

Rapmetal var pingismetal och orkestern pratade allvarligt om fenomenet och framförde stänkaren Ping Pong is Pingis.

Men nu står det 2020 i kalendern och pingis är uppenbarligen fullständigt ute. När St Louis-ligan Discrepancies (kanske mest kända för att ha spelat in i cover på Let it Go från Disneys supersuccé Frost?) försöker återupprätta genren rapmetal och släpper en video till nya singeln Undertow är det hockey som gäller istället.

Passande nog låter det som en ganska påtaglig legering mellan just Clawfinger och P.O.D.

Kanske är det så att hockey är det nya rapmetal. Eller kanske det nya rockmetal.

Bandet Ammotrack blir förmodligen ledsna i ögat om någon skulle ta sig friheten att fara med osanningen att kalla deras To the Edge för rapmetal. Men de spelar i alla fall på samma planhalva som Discrepancies då båda gängen på ett eller annat sätt doppar tårna i rock och metal.

Och kan ni tänka er? Även Ammotrack levererade en hockeyvideo tidigare i år.

Pingisen är uppenbarligen helt utkonkurrerad från metalscenen.