Hela Grönan var ett disco

Markus Krunegård
Gröna Lund
2014-09-19

I början av juni hade Markus Krunegård releasefest för ”Rastlöst blod” på Riche i Stockholm. Jag stod i typ diskrummet på den fullpackade krogen och försökte se något. Där stod även Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, och något som Filip sa fastnade: ”Han är större än Håkan”.

När Krunegård ställer sig på scenen den här septemberkvällen så har han sin bästa skiva i ryggen, en skiva som är väl representerad i setlisten. Hell yeah Norrtälje är lite malplacerad som öppningslåt men efter den dundrar Invandrarblues igång och sedan är det fullt ställ. Det är en bra blandning av gammalt och nytt och den enda låten som jag saknar är Helli, som skulle göra sig mycket bra live.

Jag såg öppningsspelningen på Bråvalla tidigare i somras och tyckte att det var mycket bra. Det var en försmak av Grönan-spelningen, i septemberkvällens mörker och med en längre speltid är Markus Krunegård bättre än någonsin. Med ett fantastiskt bra band dessutom.

Krunegård är kanske inte större än Håkan (vill man ens vara det?), men han är bland det bästa man kan se och höra inom svensk musik 2014. Missa honom inte under höstens turné.