Här är Bloodbaths nya growlare

Det känns som att ett gäng svenska hårdrocksband gör någon slags kollektiv nystart den här hösten.

The Haunted släppte ny skiva med tre femtedelar utbytt manskap och At The Gates är i oktober tillbaka med sin första studioskiva på nästan 2o år. In Flames går kanske också att skohorna in i den här smått skakiga tesen med sin nya platta där man gör sitt största stilbyte på länge.

Även sidoprojektens sidoprojekt – Bloodbath – är tillbaka med en ny skiva den här hösten, i november släpps ”Grand Morbid Funeral”. Ett stort frågetecken har dock omgärdat bandet den senaste tiden – vem står bakom micken? Mikael Åkerfeldt (även i Opeth) har hoppat av och den andra sångaren sedan tidigare, Peter Tägtgren, var inte aktuell.

I dag gjorde bandet slut på spekulationerna genom att presentera namnet: Nick Holmes. Det är Paradise Lost-sångaren som vrålar på den kommande skivan.

En liten överraskning måste jag säga. Paradise Lost är inget band jag har lyssnat särskilt mycket på, men inget tvekan om att Nick Holmes kan growla. Jag hoppas bara att det här inte betyder att bandet rör sig mot en mer melodisk inriktning utan fortsätter med sin dumhårda dödsmetall.

Med tanke på att skivsläppet bara är några månader bort borde ett smakprov dyka upp inom en snar framtid.