Gyllene tider för Aurelia Dey

Aurelia Dey
Gyllene Tider
(Swingkids, 2015)

Med singlar som Du och jag och Kärleken kommer har Aurelia Dey låtit sina fans längta efter mer och som en byggsten i Femtastics organisation har hon stark backup i ryggen. Allt har sannerligen verkat lovande inför denna donnas debutskiva.

Enda sedan den släpptes igår har jag låtit den ligga på vänt tills jag verkligen har haft tid att lyssna med hela mitt medvetande. Så, efter att ha avslutat veckans alla bestyr var jag äntligen hemma och redo för en första lyssning. De första tonerna dansar med mig på samma sätt som Sean Pauls Body fick mig att göra för tre år sedan. Vilket jag fortsätter göra hela skivan igenom, på ett eller annat sätt.

”Gyllene Tider” är en fantastisk svensk dancehall-popig skiva. Det är en sån där skiva som får mig att vilja dricka sangria och svänga på höfterna tills jorden slutar snurra. Aurelia Deys charmiga och förförande röst bjuder in även den kallaste själ till festen. Men texterna har också stundtals en allvarsam och kaxig ton. Helt enkelt en härlig kombination av sköna vibes, fantastisk sång, verbala käftsmällar och oemotståndligt sväng.

Bäst på skivan är Feminist, Fokusera och Forcera featuring Etzia och Angelica Passion. I den sistnämnda gör Etzia ett så fantastiskt gästspel så det borde få vem som helst att kaotiskt brista ut i dans. ”Gyllene Tider” är ett solklart godkänt för debutanten Aurelia Dey och jag hoppas att hon likt femtastic kollegan Etzia kommer lysa klarare och klarare för varje vers som komma skall.