Gula Gången och Bar Brooklyn

Trots att Gula Gången bara släppt en singel var Bar Brooklyn svettigt knökfull. Singeln ”Dum dum dum” har blivit hyllad, kunde bandet leva upp till hypen?

Utifrån singeln hade jag tänkt mig att bandet skulle leverera powerpoppunk, men låtmaterialet var i övrigt rätt punkskramligt. Även om spelningen inleddes med en oskramlig ukulele. Jag skulle hur som helst aldrig invända mot punkskramlig musik, så det ska ses mer som en notering än som negativ kritik.

Låtmaterialet är inte så omfattande, så bandet kryddade anrättningen med några covers, Teddybears finfina ”Yours to Keep” och The Stooges ”I Wanna Be Your Dog”. Under ”I Wanna Be Your Dog” tappade Shivra på sång bort texten en smula. Kom att tänka lite på Sex Pistols tolkning av ”Road Runner”. Har alltid tyckt att den varit briljant. Johnny Rotten struntade i texten fullkomligt och låten blev en symbol för punkens uppkäftighet och rebelliska inställning. När Gula Gången snubblade bort texten till ”I Wanna Be Your Dog” kanske det inte handlade så mycket om rebelliskt uppror, men det var väldigt charmigt, glatt och energifyllt.

Mot slutet av setet anslöt New Feelings Olle Strandberg och hiten levererades. Som många andra konstaterat har ”Dum dum dum” potential att bli årets sommarlåt. Kolla upp den, både den och Gula Gången lever med råge upp till hypen.