Graveyard levererar trots kylan

Graveyard
Bråvallafestivalen
2014-06-20

Jag skrev på förhand att det skulle vara skönt att få sätta sig i gräset en somrig lördagseftermiddag med en öl och lyssna på Graveyard. Det hade verkligen varit underbart.

Men nu står jag framför scenen i stövlar, tröja, jacka och regnrock och huttrar frenetiskt. Fan. Jävla svenska skitsommar. Får jag komma med ett förslag till FKP Scorpio så är det att lägga Bråvallafestivalen i maj eller september nästa år, när sommarvädret brukar infalla.

Ja, jag är bitter. Men okej, vädret är inte Graveyards fel. Bandet gör sitt bästa från scenen och är fullt medvetna om att vädret inte är optimalt för publiken.

Kvartetten är en av sveriges bästa rockakter och står alltid för hög kvalitet live. Jag har sett dem uppåt fem-sex gånger tidigare och det är alltid lika bra. Men så är det också samma låtar som man hört live förut. De har inte så många plattor att välja från, men några guldkorn finns allt att plocka fram som man inte brukar framföra på sina konserter. Det hade också varit kul att få höra något helt nytt, det har gått ett tag sedan förra skivan, nog finns det något nytt material som gruppen pillar på i repan?

grvaveyardSångare Joakim Nilsson är fårordig och låter musiken tala. Kul också att se Rikard Edlund på scenen igen efter hans paus från bandet. Han har varit tillbaka ett tag men det är första gången jag ser bandet sedan dess, och Rikard ser riktigt pigg ut.

Graveyard gör en bra spelning, men för min egen del förstör vädret. Inomhuskonsert nästa gång tack.