Gigantiska festivalen ställs in

Det kommer naturligtvis inte som någon större överraskning. Coronaviruset och dess påverkan på världen med karantän och hela länder som stängt ner innebär ett hårt slag för hela musikscenen. Men på torsdagen meddelade den tyska jättefestivalen Wacken Open Air att hela evenemanget ställs in den här sommaren.

Sedan tidigare har exempelvis Glastonbury i England och Lollapalooza i Stockholm tvingas komma med de dystra nyheterna att sommarens arrangemang ställs in. Festival efter festival tvingas kasta in handduken och på torsdagen var det den tyska jätten Wackens tur.

”I går beslutade den tyska regeringen att det på grund av Coronavirus-pandemin, inte kommer att tillåtas några massamlingar förrän tidigast den 31 augusti 2020. Vi står inför en situation vi aldrig tidigare stått inför under våra 30 år. Det är med tunga hjärtan som vi måste meddela att det inte kommer bli något Wacken Open Air i år”, skriver arrangörerna i en post på Facebook.

Wacken Open Air skulle ha arrangerats mellan 30 juli till 1 augusti och sålde slut på samtliga 75 000 biljetter på bara några timmar när de släpptes.

Nu blir det ännu en inställd festival i raden efter covid-19s framfart.