Martin Wilson

Genom väggar och kakel med Bäddat För Trubbel

Det finns vissa band och artister som har DET DÄR, den där pusselbiten som är så svår att definiera eller förklara. Kriget har den. Silvana Imam har den. Maskinen likaså. Hellström absolut. Jag börjar tro att Bäddat För Trubbel bränner den ingrediensen hemma.

Jag stod ju egentligen bara där och lyssnade. Hur kommer det sig då att jag lämnade spelningen sjöblöt av svett? Den energin som exploderade från scenen var inget mindre än ett vulkanutbrott av råhet, glädje, attityd, sväng och en jävla massa själ. trubbel2

Oavsett om bandet skjuter från höften och avfyrar sluggerpunk eller svänger till det med rockabilly-doftande toner så är det hela tiden med ett driv, en energi som får hela lokalen att dras framåt. Jag menar vad ska man göra när Inte Perfekt sjungs och levereras med hjärtat utanpå bröstkorgen, eller när Sånt Är Livet gör sitt allra yttersta för att jämna publik, lokal och stad med marken. Svettigt var ordet.

Det var första gången jag såg de tokiga skåningarna på en scen. Jag hoppas inte att det var sista gången.
Den här konserten borde spelats in och använts i utbildningssyfte för grupper och artister för hur man ska bete sig på en scen. För det här var utan tvekan bland det sjukaste, bästa, svettigaste jag upplevt.

Bäddat För Trubbel? I allra högsta grad ja..