Fredagsvovern: Say Lou Lou – Instant Crush

Monsterhiten Get lucky i all ära – det är inte den bästa låten på Daft Punks ”Random Access Memories”. Det är däremot Instant crush, som nu förärats ny kostym av systrarna i Say Lou Lou.

Det var låten som Julian Casablancas gästade på den hyllade skivan från 2013 som fastnade direkt första gången jag lyssnade igenom skivan. Och det är väl inte så konstigt egentligen.

Efter långa och experimentella Giorgio by Moroder och robotballaden Within kom plötsligt fyrtaktstrummorna, den melankoliska melodin och Julian Casablancas änglalika röst. Jag låg på sängen i min förr-förra lägenhet och blev helt förtrollad av låten. Skivan kommer inte upp i samma nivå igen förrens i avslutande Contact.

Nu har Popaganda-aktuella duon Say Lou Lou gjort en cover på låten, och den är faktiskt precis lika bra. (Ja jag vet att jag tjatar, tjatar, tjatar och tjatar om Say Lou Lou – men de är så bra)

I originalet är Julian Casablancas sång tillbakahållen men här är det systrarnas sång som har huvudrollen, och vilken sång det är. Elektra och Mirandas underbara röster och den fina sångmelodin tillsammans är ett underverk.

Say Lou Lou spelar på Popaganda i morgon lördag klockan 18:45. Får jag höra den här covern blir jag mycket, mycket glad.