FKP Scorpio visar stor fingertoppskänsla

FKP Scorpio har fått utstå en del kritik för att dess gigantiska festival Bråvalla är opersonlig. När man idag släppte de första artisterna till sin andra festival i Norrköping – Where’s the Music – visade man motsatsen. En fenomenal fingertoppskänsla.

Tanken med Where’s The Music är ganska enkel. Festivalen ska visa upp ett potpurri av nya lovande artister som aspirerar på att ta över världen och står för dörren till att slå igenom på bred front.

Det var precis vad man lyckades med när man släppte sina 13 första akter.

Men skaran Adna, Andreas Moe, Beatrice Eli, Caotico, Erik Rapp, Hello Saferide, Jennie Abrahamson, Kite, Kitok, Merely, Spiders, The Hanged Man och Thundermother visar prov på så väldigt mycket mer än så.

Ritar man upp en karta över den svenska musikscenen där olika uttryck sätts i relation till varandra har bokarna lyckats täcka in det mesta och hittat en smakfull mix och balans i det här bandsläppet.

Studerar ni den färgstarka skaran artister som nämns ovan inser ni snabbt att det är en grupp musikanter som skapar en helhet som är större än de enskilda delarna.

Här finns en snygg avvägning och balans mellan manligt och kvinnligt, mellan hårt och mjukt, mellan smalt och mainstream-brett, mellan elektroniskt och organiskt.

Kort och gott lite av allt utan att något blir överrepresenterat och utan att på något sätt tappa känslan av det där nya och fräscha som hela festivalen ska handla om (ja till och med comebackande Hello Saferide känns fräscht).

Det handlar helt enkelt om en grym fingertoppskänsla som genomsyrar hela bandsläppet.

 

Where’s The Music? arrangeras i Norrköping 12-14 februari nästa år.