Figursydd Foo Fighters-rock

The Grand Minnows
”Diamond man EP”
(Egen utgivning)

Om det är som så att Kalmar/Malmö-brigaden The Grand Minnows påminner väldigt mycket om Foo Fighters eller om det är väldigt lätt att fylla tankarna med postgrungeradiorock i och med Ullevi-bokningen av Dave Grohls populära gäng är någonting jag får fundera vidare på.

Trespårsverket ”Diamond man” är den ambitiösa kvintettens andra släpp i år. Figursydd rockljudbild där alla instrument ges rättvist mycket utrymme. Förutom trummor, bas och sång är det enligt den officiella informationen tre gitarrstämmor som skall klämmas in.

The Grand Minnows vill ingen varelse illa. Diamantmannen är enligt hur han låter i denna form en genomsnäll krake som släpper in alla på strandfest och bjuder på både mat och dryck. Kanske till och med lite för snäll på sina håll, men till syvende och sist är det ett stort plustecken i summarutan.

Christian Kjellvander-mörkret som föregångaren ”Friday lights” stoltserade med har kastats in i det musikaliska solariet och hämtats ut som amerikanska landsbygdsvägar i gryningen-betryggande välvilja. Måhända saknar The Grand Minnows ett uttryck som känns rakt igenom eget och genuint, men ingen kan ta ifrån dem den professionella inställningen som genomsyrar allting från framförande till visuell paketering. Duktigt sjunget, duktigt spelat. Jag tror att The Grand Minnows är här för att stanna och låta uppdragen bli större och viktigare.