Fem omöjliga men lockande coverkandidater

Ni har hört den på P3, den fantastiska coverversionen av Broder Daniels Shoreline framförd av Heart/Dancer. Duon ger sig på en ikonisk låt, en sådan där som det inte ska gå att lyckas med och gör den till något alldeles eget. Något alldeles bedårande.
Drefvet gav pennan till duon och bad dem lista fem ytterligare låtar som det borde vara omöjligt att lyckas med, men ändå kliar i fingrarna att göra coverversioner av.

1. Niki & The Dove – Tomorrow
Den här låten har dykt upp med jämna mellanrum sedan den släpptes och den tar oss med storm varje gång. Melodierna, ljuden, harmonierna och texten har inspirerat till otaliga låtar. Hur en cover skulle gå till har vi ingen aning om, men tanken får det att pirra lite i magen.

2. Kleerup ft. Lykke Li – Until We Bleed
Nattpromenadlåten nummer ett – vi vill aldrig sluta gå. Det är svårt att föreställa sig hur Until We Bleed skulle bli utan den vemodiga plocksynten som präglar hela låten, men det är helt klart en låt vi skulle älska att ha i vår repertoar.

3. Joy Division – Love Will Tear Us Apart
En kultlåt som väl är så mycket klassiker som det någonsin går att vara. Allt är skitigt, otight och alldeles fulländat. En hopplös coversituation. Men ändå, villvillvill! Det finns en stor risk att vi inte kan motstå att ge oss på den någon gång i framtiden.

4. The xx – Intro
Intro är så fantastiskt storslagen och h-e-l-t p-e-r-f-e-k-t i arrangemanget. Hörde Hugo Boss plagiat av den, och trots att dom i princip stulit produktionen rakt av, så märks det hur varje steg i valfri riktning från originalet är en nedgradering. Finns verkligen inget som går att göra bättre, men det gör en ju inte det minsta mindre sugen på att prova.

5. Jai Paul – Jasmine (demo)
Jasmine känns mer som en (fantastisk) produktion än som en låt, det är nästan svårt att föreställa sig den framföras på bara piano och sång. Det hade varit spännande att prova något mer avskalat och se vad som händer. Eller varför inte göra en 80-talsinspirerad uptempo-version? Möjligheterna är oändliga!