Eric Penna

Fem höjdpunkter på Colleen Greens nya skiva

I dag släpps Colleen Greens skiva ”I want to grow up”. Pop/indie/rock rakt från Los Angeles som förtjänar din omedelbara uppmärksamhet. Som en liten hjälp på vägen – här är mina fem höjdpunkter på skivan.

ColleenGreen_LP21. TV
En kärleksförklaring till TV:n som är en självklar anthem till Netflix-generationen. ”TV is my friend, made me who I am, and if you’re not a fan I can’t relate”. 

2. Refrängen i Things that are bad for me (part II)
Tung och riffig låt som blir sjukt snygg med sångmelodin i refrängen.

3. Deeper than love
En text som är så personlig att Colleen enligt en intervju med Stereogum tyckte det var jobbigt att spela upp den för hennes medmusiker och hade svårt för tanken att hennes föräldrar kommer att lyssna på den. Tillsammans med det tunga synth-drivet blir det här skivans mörkaste, och kanske också bästa, stund.

4. Kontrasterna i Grind my teeth
Snabb inräkning och punkig refräng innan låten saktar ner och får en betydligt mer finstämd sång, innan tempot plockas upp igen. En snygg låt som har allt, typ.

5. Avslutningen Whatever I want
Snygga gitarrslingor i den här lugna avslutningen av skivan.

Bubblare: Skivomslaget
Det är ett sådant där omslag som sticker ut. Om det var 1993 och du stod och bläddrade i en skivback så skulle du förmodligen stanna upp när du såg den varmt rosa färgen och partyhatten. En snygg kontrast till musiken också, som inte alltid är lika festlig som omslaget.