Fem frågor till podden ”Musiken & Livsfrågorna”

I dag släpps första avsnittet av den nya podden ”Musiken & Livsfrågorna”, producerad av Göteborgsmusikerna Daniel Skoglund (Songs of Boda) och Gustav Svedung (Gus by Heart). Vi ställde några frågor om projektet till Daniel Skoglund.

Daniel "Boda" Skoglund. Foto: Petra Wester Norgren
Daniel ”Boda” Skoglund. Foto: Petra Wester Norgren

Varför en podd?
– Alltså jag och min kompis och kollega Gustav Svedung hade många samtal kring vad man gör som musiker/låtskrivare/artist och att det följer ett väldigt tydligt mönster: skriv låtar – spela in låtar – släpp låtar – spela låtar live. Typ sådär håller det på och det är ju inget fel med det, men vi började prata om att det kanske skulle kunna finnas andra ”arenor” eller i alla fall något mer att pyssla med. Då blev en podd svaret. För tillfället i alla fall. Det betyder inte att vi har slutat med de andra, Songs of Boda och Gus By Heart får bara en till yta att finns till på lite grann. Plus att alla andra har en!

Berätta lite om poddens format!

– Vi kommer att ha en gäst i varje program som så att säga är utgångspunkten. Där vi pratar om hen och dess musicerande. Eller whatever som kommer upp egentligen. Sen lirar vi en låt eller två med varje gäst. Målsättning är runt 40 minuter härligt tjöt där vi kommer nära artisten, då vi har instrumenten i handen.

Vad är det för personer som kommer att gästa?
– Ett axplock av höstens gäster är Daniel Norgren, Slowgold och Rambling Nicholas Heron.

Vad är det för låtar ni kommer att spela? Blir det några nya samarbeten?
– Vi kör den låt som artisten väljer. Än så länge har vi bara spelat originalmusik, men det skulle lika gärna kunna vara en cover. I pilotavsnittet som är utan gäst lirar vi en Boda-låt och en GBH-låt.

Till sist, kan du hinta om en höjdpunkt i den kommande säsongen?
– Om vi bortser från alla fantastiska låtar vi har fått vara med att spela så tycker jag mycket om när Anders Enda Barnet berättar om när han försöker förstå ”Star Wars”.

Första avsnittet av ”Musiken & Livsfrågorna” finns där poddar finns nu. Nästa tisdag släpps andra avsnittet med Daniel Norgren som gäst.