Faråker har ordet

Det måste ha gått några år innan en skiva kan hamna på en sån här lista. Trots att det har kommit otroligt mycket fina, sjukt bra artister på sistone, (mina favoriter just nu: Lorde, Haim, Siblle Attar, och Nicole Sabouné), är det ändå de här rackarna som hamnar i topp:

Bon Iver5. Bon Iver – For Emma, Forever Ago
Jag raggade på en tjej när spotify precis hade kommit (2008 eller var det 2009?), med att erbjuda henne en spotify-invite så hon kunde lyssna på Bon Iver. Det är en bra skiva, också. Jag var singel ganska länge ett tag där.

4. Norah Jones – Come away with me
Halva min högstadie- och gymnasietid spenderades på skolbussen tillsammans med min minidisc-spelare. Den här gick varm.

weezer3. Weezer – Weezer (blåa)
Ligga hemma och lipa på en säng för att jag måste ha glasögon och är finnig. Så känns det fortfarande när jag lyssnar på Weezers första. Men jag har kommit till ro med mitt synfel, nu lipar jag bara över finnarna när jag lyssnar på Buddy Holly.

2. Black Sabbath – Black Sabbath
Jag var intresserad av det ockulta som barn. Och försökte även sälja min själ till djävulen. Då lyssnar man bara på Black Sabbath.

ebba grön1. Ebba Grön – We’re only in it for the drugs
Trots att jag absolut fick lyssna på vilken musik jag ville när jag var liten, så kändes det ändå som om det var förbjudet när jag lyssnade på Ebba Grön.