Familjärt med Little Jinder

Det är torsdag kväll på Trädgården och ett stenkast bort håller Popaganda-crewet som bäst på att göra de sista förberedelserna inför helgens festival. På Trädgårdens scen står en av svensk pops största just nu, Little Jinder, och har turnéavslutning.

Lilla J och Stora J.
Lilla J och Stora J.

Att Rebecca och Fiona gästar Little Jinders spelningar känns vid det här laget lika självklart som att påven har den där berömt lustiga hatten, men den här kvällen tar Jinder fram det stora artilleriet. Förutom dj-duon gästar Beatrice Eli, Julia Spada – och i slutet av inledande Luft för dig kommer Åsa Jinder ut på scenen med nyckelharpa. Så himla fint att se mamma och dotter på scenen samtidigt. Att låten dessutom handlar om Little Jinders frånvarande pappa ger väl gästspelet ytterligare en extra dimension.

Det enda som saknades var att Markus Krunegård kom upp så att radarparet känt från tv kunde riva av en låt tillsammans.

Är det turnéavslutning så är det, då ska det slås på stora trumman. Det enda som hade varit önskvärt hade varit lite större publiktryck, men det är väl svårt att få på en torsdag, dessutom kvällen innan en av Stockholms stora festivalhelger. Ett av de största jublen får Jinders körsångare Apollo De Azizi när han kommer upp och introducerar spelningen som ett stort fuck you till rasism, sexism och framför allt Sverigedemokraterna.

Uppsträckta långfingrar och kärlek i luften.