”Ett skramligt slyngelband” – Mama Sonic har ordet

Mama Sonic är plonk-bandet som går under pseudonymer som Hornsgatans Hövdingar. De har kallats ”ett skramligt slyngelband” och musiken har beskrivits som ”det låter som Lust For Life spelat genom en megafon av folk som inte fattat att livet är ett jävla elände.” Med en energifylld scennärvaro har vi fått ett gott rykte på gatan bl.a. på grund av att spelningarna ofta slutar i kaos.

I slutet av november släppte vi sin debutsingeln Grapefruit som blivit redan omskriven av bl.a. Popmani, Being Blogged och Nordic Music Review.
Vi är 4 killar, Jacob Hallerström (bas), Richard Weberg (gitarr), Martin Weberg (gitarr) och Olof Niklasson (trummor).

Plonk är förutom namnet på vår EP namnet på vår självutnämnda subgenre till indiepop/punk/post-punk. Vilka är plonkarna? Det är dom som inte är emot systemet, dom är mer ”vi går till systemet, det finns kul grejer där”.
EP:n spelades in live på 16-kanals rullband i en skitig källare vid en salt-fabrik utanför Stockholm. Allt spelades in live för att efterlikna våra live-spelningar.
Musiken har inspiration från alla olika håll. Vad tycker ni det låter som?
Vi är en del av Stockholms nya indie-underground-scen som växer sig starkare varje minut. Det finns ett stort gäng av folk i vår ålder (18-20) på söder som känner varandra och allt fler startar band eller håller på med konst. Vi är en ny generation som förtjänar mer uppmärksamhet, och jag är övertygad om att man kommer se tillbaka på oss i framtiden som en rörelse man hade velat vara en del av. Vi är framtiden.
Våra spelningar börjar bli hypade. Vi drog fullt hus på Pet Sounds i december och det kom runt 200 personer när vi spelade på Laika för 2 veckor sedan. Vår nästa spelning är den 17:e februari på Bar Brooklyn, Debaser Strand.

Missa för helvete inte detta bandet. Lova det!