Ett bokslut över 2014 – Q1

Tre månader har gått sedan vi skålade i skumpa, smällde smällare och lovade oss själva att börja träna. Ett kvartal av 2014 har passerat och Drefvet bjuder på ett axplock av årets hittills bästa musik.

2014 har bland annat bjudit på en rysk invasion, ett OS omgärdat av regnbågsprotester och ett spökplan. Mer action än nödvändigt kanske.

I musikvärlden då? Ett av sveriges största band kommenterar samtiden i sin nya singel – och ställer till med egen festival, ett politiskt parti gör sig redo för ett skivsläpp med några av landets bästa artister och medlemmarna i INVSN var en hårsmån från att bli inblandade i den tragiska bilolyckan i samband med SXSW-festivalen i Austin, där fyra personer dog. Dave Brockie, a.k.a Oderus Urungus, har gått ur tiden, Kate Bush ska göra scencomeback och Courtney Love kom med sin egen teori om det där spökplanet.

Det viktigaste är dock att det har släppts en hel del bra musik och som en tillbakablick på de senaste månaderna kommer här en lista med de 20 bästa låtarna hittills 2014.

Här ryms både pop och dödsmetall, mycket svenskt men även lite amerikansk – och så en avstickare till Polen.

Njut av det bästa 2014 hittills har haft att bjuda på, och se fram mot ett fortsatt musikår som bland annat kommer att bjuda på mer från Kent, en platta från Markus Krunegård som förhoppningsvis är bättre än vad Du stör dig hårt på mig utlovar, plus nytt material från First Aid Kit och atlantarockarna i Mastodon.