Energi! Långt hår! Mosh!

Jag ramlade över en gammal musikvideo-favorit och fick en ordentlig åktur längs minnenas allé.

2005 köpte jag en Sweden Rock-blaska och fick med en samlings-dvd med en massa nya musikvideos. Jag upptäckte ett helt gäng för mig nya band. Ett av dem var The Haunted.

Göteborgsbandet hade nyligen släppt ”rEVOLVEr” och det var videon till All against all som var med på dvd:n. En låt som jag fastnade för direkt och en video som jag tyckte var fantastisk.

Nu hade jag inte sett den på bra länge, men jag ramlade över den på youtube på grund av anledning, och blev – återigen – knockad av energin, intensiteten och moshandet.

Jag hade långt hår för några år sedan. Bildbevis följer, i form av en bångstyrig selfie från Sonipshere i Hultsfred 2009:

bild

Sedan jag klippte av det har frågan återkommit: Ångrar du dig? Och svaret är: Nej, inte det minsta. Det är en befrielse att slippa hår i maten, mat i håret och det konstanta färgandet för att slippa utväxt.

Men. När jag ser den här videon för första gången på flera år och ser folkmassan som unisont headbangar och röjer – jo då växer längtan efter den långa hårmanen lite.

Jag älskar Peter Dolvings aggressiva kroppsspråk.
Jag älskar att Anders Björler spelar sitt solo i mitten av en circle pit (och att brorsan Jonas tar fart på den innan han själv ger sig in).
Jag älskar idén – att bara fylla en lagerlokal med fans och ösa. Så enkelt och bra.
Jag älskar att man skymtar flera ansikten från sveriges metalscen. Jag ser Mikael Stanne och Martin Henriksson Henriksson från Dark Tranquillity, och Bröderna Hårdrock förstås. Det finns säkert fler.

Kort sagt: Jag älskar den här videon. Och då har jag inte ens nämnt att låten är en av de bästa den svenska hårdrocksfabriken har producerat.

Titta och njut. Mosh!