Håkan Kjellgren

En stor artist på en liten scen

Zhala
Popaganda
2014-08-30

Jag hade på känn redan innan att Zhalas spelning skulle bli lite… ”svår”. Som kollega Mjörnberg poängterar: Robyn skulle knappast signa något ”vanligt” till sitt skivbolag.

Och visst blir det en speciell spelning där Zhala, ensam på scenen, sprutar vatten ut sprayflaskor, gör yoga-rörelser och dansar uttrycksfullt. Scenen är klädd i starka färger, lampor och palmer.

Men i kombination med det lite speciella uttrycket har Zhala också låtar som är otroligt lättsmälta och som sätter sig så fort man hör dem. Svänget i nya singeln I’m in love är omöjligt att värja sig från och i Prophet går det inte att sluta stampa taken och nicka med huvudet till den tunga(!) basen.

Zhala är fortfarande i inledningen av sin karriär, men det är omöjligt att inte fantisera om en spelning på stora scenen, när solen gått ner, med en maffig ljusshow. Det kan bli hur bra som helst.

”Kul att så många är här, men vi är också på demonstrationen i våra hjärtan”, säger Zhala som en av många artister under lördagen som nämner den stora manifestationen mot Svenskarnas Parti i Stockholm. Och visst är det så att den bästa protesten mot nazisterna är att ge fan i dem och istället gå på Popaganda och se bra livemusik.