José Figueroa

En riktig jävla rockstjärna

Le Muhr
Debaser Strand
2015-05-08

Uttrycket ”a work in progress” kom förmodligen till för att jag i maj 2015 skulle kunna beskriva uppenbarelsen av poppunksynth-orkestern Le Muhr på en konsertscen.

För här finns all potential i världen, men bandet är långt ifrån färdigbakat ännu. De är en process som pågår och som förmodligen kan komma att mynna ut i något riktigt fint, men som än så länge har en ganska bra bit kvar att vandra.

Det är så att säga ”a work in progress” när den musik som är så självklar i inspelat format blir lite mer trevande och anonym på livescenen samtidigt som lite för många av bandmedlemmarna ber lite för mycket om ursäkt för sin existens däruppe på scenen.

lemuhrMed en stor gigantisk skillnad – Maja Thorén.

Där hennes bandkamrater är överdrivet försiktiga kliver basisten fram och äger scenen med en så självklar karisma att det inte går att bli annat än förtjust. Hon kliver in i en störtskön scenpersona och placerar bekvämt allt rampljus på sina egna axlar. Hon är en riktig jävla rockstjärna.

När resterande delar av Le Muhr skaffat sig självförtroende nog att ta rygg på sin supercoola basist är det dags att skippa ”a work in progress”-snacket, då kommer de bli ett liveband som låter höra talas om sig.

För ett fräsigt låtmaterial har de ju som bekant redan.

 

Le Muhr spelade tillsammans med Little Jinder på Debaser Strand, läs mer om hennes spelning här.