En déjà vu med Say Lou Lou

Say Lou Lou
Debaser Medis
2015-03-27

Den första mars förra året var en småkylig kväll. Efter att ha mött upp några kompisar som skulle gå och se Avicii på Tele2 Arena så gick jag till Debaser Medis och kollade på Say Lou Lou. Då gjorde duon sin första stora spelning i hemstaden.

Bara lite över ett år senare är det återigen en småkylig marskväll och jag går till Debaser Medis för att kolla på Say Lou Lou. Den här gången är det avslutning för en Skandinavienturné och poptvillingarna har precis släppt sin första fullängdare.

Konstigt nog är det inte så mycket som är annorlunda den här gången, och det menar jag i den mest positiva bemärkelse. De var jättebra för ett år sedan, och de är jättebra nu. Ett år med skivsläpp, spelningar och en P3 Guld-nominering har säkert stärkt Say Lou Lou på många sätt. Men när man ser dem på scenen så äger de den med samma självklarhet som för ett år sedan. Jag tror att vi kan slå fast att Elektra och Miranda Kilbey är födda med artisteri i blodet.

En solid timma discopop bjuder de på – precis som förra gången. Setlisten samlar det mesta av det bästa från det som duon släppt. Skivan ”Lucid Dreaming” är förstås välrepresenterad och låtar som Hard for a man och Skylights är precis lika bra live som på skiva. En av de bästa stunderna är när man river av den lysande Daft Punk-covern Instant Crush, som jag verkligen inte trodde att jag skulle få höra live (och hur kan jag ha missat kopplingen mellan att det är Julian Casablancas som sjunger och att SLL har en låt som heter Julian tidigare?).

Ingen tvekan om att valthorn hör hemma på en popspelning.
Ingen tvekan om att valthorn hör hemma på en popspelning.

På scenen har de sällskap av ett grymt band. Särskilt tjejen på valthorn ska ha kredd. Det måste krävas lite för att göra instrumentet valthorn till ett självklart inslag i en popkonsert, men hon lyckas och är efter tvillingsystrarna scenens coolaste uppenbarelse.

Ett år har gått sedan förra gången och det är inte utan att en får lite déjà vu-känsla. Och det gör inget när det är en alldeles utmärkt disco-déjà vu.

♦ Skivrecension: Say Lou Lou gör popmagi när de är som bäst