Elliphant blir varm i kläderna till slut

Elliphant
Bråvallafestivalen
2014-06-28

Elliphant får äran att avsluta Bråvallafestivalen för mig i år. Jag ska med ett tåg hem till Stockholm, och missar därför också slutet av Elliphants spelning.

elliphant2Men efter att ha sett merparten – och hennes set på Kentfest för några veckor sedan – är det bara att konstatera att Elliphant är en entertainer. Fast jämfört med just spelningen på Kentfest så är det inte riktigt samma glöd på flygfältet i Norrköping. I alla fall inte i början, den där enorma attityden från Gärdet verkar vara som bortblåst.

Framåt mitten av konserten blir hon dock varm i kläderna. Bokstavligt talat, både jacka och tjocktröja ryker. Shoot me down och Music is life levereras med pondus och publiken svarar med dans och röj framför scenen.

När jag tittade på spelschemat och kartan över festivalområdet på förhand trodde jag att Elliphant skulle spela i ett tält, eftersom det låg just ett tält på den platsen förra året. Nu var tältet flyttat och i år låg det i stället en öppen scen på den platsen. Jag hade hellre sett henne i tältet, med en fet ljusshow. Nu blir det lite platt och tråkigt att titta på i längden. Hur mycket energi Elliphant än har så blir konserten inte så exalterande.

elliphant3Om det är ett ställe man ska befinna sig på under den här spelningen så är det mitt i publiken. Där står bland andra Frej Larsson och ser ut att tycka spelningen är grym. Men som betraktare något snäpp till vänster om folkmassan lyfter det inte riktigt.