Ellen Sundberg tar det bästa från två världar

Ellen Sundberg som är högaktuell med albumet ”White Smokes And Pines” släpper nu singel från albumet. En singel som fått titeln Vägen är lång (The Road Is Long), och jodå, språken blandas..

Jag trodde ärligt talat inte att det skulle gå att genomföra. Att blanda svenska och engelska i en låt. Men Ellen Sundberg tog alla mina tvivel och skepsis och gjorde en rasande snygg americana-låt av dem. Det är så vällagat, så innerligt snyggt men ändå med den där svenska touchen. Istället för jeans och halmstrå i mungipan så är det flugfiske och kåsa hängandes från bältet. Enligt mina öron. Ellen

Ellen Sundberg må vara relativt ny på musikscenen men har ändå hunnit med en hel del sen debutsläppet för några år sedan. Bland annat en lång sommarturné med Doug Seegers (som dessutom blev till en dokumentär), uppmärksamhet och spelningar i USA och flera TV-framträdanden hemma i Sverige.

Så en viss anonymitet i all ära. Ellen Sundberg kommer glädja många människor framöver med sin musik. Oavsett om den sjungs på svenska eller engelska.

Drefvet bad Ellen lista sina favoritställen att spela på. Var som helst i världen. Ingen scen för stor eller för liten. Här är Ellen Sundbergs lista:

Katalin i Uppsala, fin scen, alltid bra ljud, bra mat.

Mats o Karin Musik och Möten i Härnösand, stort, gammalt, skitfint hus. Hemma hos Mats och Karin. Deras vardagsrum är själva venuen. Otroligt skön stämning i rummet. Fantastisk gästfrihet.

Debaser Medis i Stockholm är som en venue ska vara. Bra på alla sätt.

Dinos Bar och Grill i Mariehamn, coolt ställe. Rockbar. Bra ljud, bra mat, schysst personal. Allt är bra med Dinos.

Studioscenen i Östersund, hemmaplan, brukar alltid vara bra stämning där nere.

 

Vägen är lång (The Road Is Long)