Eddie Wheeler har ordet

Glöm alla töntiga Pimps and Hookers-teman eller allt Jokern-kladd i fejan. Här kommer mina tips på riktiga feta maskerader!

1. Antiken-tema
Jag har alltid haft någon sjuk dragning till antiken. Fråga mig inte varför men mina Asterix och Obelix-tidningar var helt sönderbläddrade när jag var liten. När jag sen började plugga till arkeolog efter gymnasiet så blev mitt sug bara större. Så valet är ganska självklart. Det ultimata maskeradtemat borde vara ett Antiken-tema. Tänk er själva. Där står härförare Sulla med en fireball och en Sofiero i näven och snackar ”Breaking bad” med en nubisk slav i toga. Kan se hur någon Aristoteles-kopia försöker dra av någon låt på Singstar medan Kleopatra står och skrattar med en Xider framför skivsamlingen. Klockrent!! Glöm bara inte oljan till överkroppen om du väljer att vara någon gladiator.

2. Mumin-tema
När jag gick på förskolan hade vi mumindräkter som plockades fram under de sista timmarna på fredagen innan man skulle hem. Jag minns att vi ungar tog på oss dräkterna och bara gick bananas. Eftersom dräkterna var så mjukt vadderade så gled vi ner för trappor och slog varandra i magarna så hårt vi kunde (till fröknarnas förtvivlan). Men visst hade ett mumintrollen-tema varit helt underbart? Mumintrollen är ju så sjukt söka och gulliga samtidigt som det finns något mörkt och läskigt som gömmer sig i varje hörn (Mårran och allt vad dom heter). Sen är det ju bara på gränsen till nästan för härligt psykedeliskt med alla hattnifnattar och hemuler. Det bara vimlar ju av figurer i Tove Janssons värld, så man kan ju tekniskt sett klä ut sig vad som helst och bara hitta på ett namn. Ingen kommer veta om det finns eller inte! Klockrent!

3. Hultsfredsfestival-tema
Jag saknar alla de gamla skitiga festivalerna. Alla city-festivaler försöker men det blir ju inte samma grej. Way Out West är ju ingen festival utan mer en tredagars modeshow med livemusik. Nä tacka vet jag då man sov i lera (eller jag som en gång, vaknade upp i en pöl piss under en rododendronbuske) och bara hade kul. Vad befriande att skita i att snygga till sig och bara strunta i fina kläder och parfym och bara knalla iväg med en fisljummen bärs och gummistövlar hem till någon polare. Istället för soffor och stolar så fixar värden bara en bandare och lite solstolar som går sönder och som man klämmer handen i.

4. Boogie Nights-tema
Ni vet filmen med Mark Wahlberg? Tja tänk er en maskerad baserad på porrindustrin i 70-talets Los Angeles. På den tiden innan till och med lågstadieelever visste om alla obehagliga begrepp som ATM, gangbang och Squirt. Tänk er en fest med bara massa rörmokare, bilmekaniker, elavläsare, brevbärare, skolfröknar och husfruar. Kan det bli annat än skratt och succé?

5. Kontor/tråk-tema
Vad tror ni om denna idé? Att bara ha en fest i en sådan tråkig miljö som möjligt. Så där tråkig att det krusar sig på armarna. Tjugo stycken killar utklädda till Dilbert och lika många tjejer i klänningar som till och med Jehovas vittnen hade tyckt varit för stiffa att ha på sig. Kanske lyckas man få så tråkigt att det blir helt underbart kul, eller kanske inte? Hum, vet inte om detta temat kanske var så bra egentligen?

Som bonus kan vi på Drefvet stolt presentera Eddie Wheelers rykande färska video till singeln Den Mask Du Bär

Enjoy!