Drefvet presenterar: Ida Redigs Bucket list

Ida Redig är en EP-spottande, driven, talangfull och musikalisk ung människa som anser att det bara finns en position och det är i topp. Hon har satt siktet på att ha sitt namn på just den platsen och verkar ha målbilden klar för sig – musikaliskt.
Resten av livet då? Vad har Ida Redig på sin bucket list?

Drefvet bad Ida att avslöja sina fem översta placeringar på den där bucketlisten som så många har – inte nog med det, vi bad henne också att ge varje placering ett alldeles eget soundtrack.

Köpa lägenhet i Sydney 
Jag har alltid drömt om att ha ett andra hem i en annan del av världen som jag kan åka till när det är kallt och regnigt hemma i Sverige. Jag har en speciell relation till Sydney, det var egentligen med en resa dit som jag slutade mitt dåvarande jobb och satsade allt på musiken. När jag kom hem slutförde jag min första platta och efter det byggde jag min studio. Jag vill ha en stor lägenhet nära havet med stora fönster, etagevåning, takbjälkar och plats för min studio.
Soundtrack:  This Must Be The Place – Talking Heads

Lära mig dansa och göra en duett med Lady Gaga
Jag har gått hela mitt liv och trott att jag är värdelös på att dansa. Jag har kommit på att jag nog bara behöver öva lite mer så jag har börjat ta privata danslektioner hemma i Göteborg. Det är grymt kul och utmanande! När jag är fit nog ska jag göra en duett med Lady Gaga och sedan spela in en svindyr musikvideo där vi dansar halvnakna tillsammans!
Soundtrack – Do What U Want – Lady Gaga, R. Kelly

Ha en stor svart flygel 
Jag älskar att spela piano. Jag är i grunden klassiskt skolad pianist. Jag började tidigt spela klassiska stycken och tog ut Erik Sati låtar på gehör som 10 åring. Jag försöker så ofta jag kan spela piano utanför mitt arbete. Att ta upp ett klassiskt stycke och spela är lite som att läsa en bok. Det är avkopplande. Just nu sparar jag till att köpa ett Yamahapiano som jag spanat på ett tag, men i slutändan vill jag ha en stor flygel Det skulle bli hjärtat i mitt hem. Soundtrack: Comptine d’un autre été, l’après-midi – Yann Tiersen

Amortera av lånet på min bostad 
Det är viktigt, det är en livsdröm jag ska förverkliga, den punkten står högst upp på min bucketlist. Lite “Mig äger ingen” mentalitet. Fast så försöker jag tänka med allt jag köper eller äger, jag byggde min studio och tog ett lån. Alla pengar jag tjänade gick till att betala av det. När jag betalat in de sista pengarna på lånet kändes det overkligt. Nu äger jag alla studioprylar, det är en skön känsla faktiskt.
Soundtrack: Right Here, Right Now – Fatboy Slim

Köpa en röd Ferarri och bila genom hela Europa
Jag älskar att åka bil och köra snabbt! Jag väljer helst av allt bilen när jag reser. Man får se så mycket på vägen och det är en frihet att kunna stanna när man vill. Varje sommar försöker jag bila någonstans i Europa några dagar. Soundtrack och den bästa billåten: Emerge – Fischerspooner

 

Soundtrack till Ida Redigs bucketlist

 

Drefvets recension av ”I Will Fight That Man, I Will Fight Anyone” hittar du här.