Drabbande om att lämna ensamhushållet

Det som började i ensamhushåll har idag förbytts i något betydligt mer välordnat. När Ensamhushåll släpper debutskivan ”Släck alla bränder” ger Drefvet pennan till grundaren Hans Stengård som förklarar skillnaden mellan ensamhushåll och radhushushåll.

ensamhushallomslagIdag släpper Ensamhushåll det fantastiska albumet ”Släck alla bränder”. En samling drabbande poplåtar med texter som i detalj dissekerar det mänskliga livet och hur det artar sig när man växer upp. När åren går och man blir äldre medan drömmarna man en gång hade utmanas av en verklighet som plötsligt ser annorlunda ut. Samtidigt som man innerst inne kanske ändå är samma person?

Bandet beskriver sin situation klockrent själva.

”2007: Studentliv, ensamhushåll, tentaångest, generell ångest, akustiska gitarrer, mindervärdeskomplex och självförakt.

2014: Karriär, radhus, jobbångest, generell ångest, elgitarrer, mindervärdeskomplex och självförakt.”

Kort och gott, Drefvet gav pennan till Hans Stengård som på ett enkelt sätt reder ut för- och nackdelarna med att bo i ett radhushushåll kontra ensamshushåll.

FÖRDELAR
1. Utrymmet. Att kunna gå till wc 2 när wc 1 är upptagen är ett privilegium som kan få vilken tvivlare som helst att börja tacka Jesus för stöd och support.
2. Grannarna. Man kan stå och småprata om typ plattsättning och få för sig att man faktiskt är en del av ett litet sammanhang.
3. Trädgården. Att spela fotboll i vårsolen eller att en gnistrande kall vinterdag bygga en snölykta som syns från köksfönstret i skymningen – det skulle i princip kunna vara meningen med hela skiten.

NACKDELAR
1. Utrymmet. ”Fler rum” innebär också ”fler rum som din mobiltelefon kan tänkas ligga i när du är extremt stressad och behöver den som mest”.
2. Grannarna. Det behöver inte vara ett problem, men bli inte förvånad om det en dag sitter ett främmande barn och bajsar på din toalett.
3. Trädgården. Det är omöjligt att spela fotboll eftersom trädgården är en djungel och att bygga en snölykta är bara att glömma eftersom dörren inte går att öppna på grund av att ingen orkat skotta.