Dirty Dishes skiva är splittrad men bra

Dirty Dishes
”Guilty”
(Exploding in Sound Records, 2015)

GuiltyEfter två väldigt bra EP:s släpper Los Angeles-duon Dirty Dishes sin första fullängdare.

Det här är en skiva som byter skepnad under sin gång. Till att börja med doftar låtarna grunge och skitig indierock, soundet känns igen från senaste EP:n ”The most tarnished birds”. Men efter fyra låtar händer det något och vi förflyttas till en mer drömsk och luftig plats. Gitarren får ta ett kliv bakåt och istället är det experimentella ljudbilder och Jenny Tuites sång som får huvudrollen.

Det är ett lite märkligt upplägg – men inte särskilt störande. Det är som att sounden från bandets tidigare EP:s får varsin halva av skivan och duon rör sig från det hårda öppningsriffet till den minimalistiska Dinner Bell utan problem. Personligen gillar jag de ösigare låtarna mest och hade gärna sett mer vikt på den halvan, men även lugna låtar som Lackluster och One more time är riktigt bra (sistnämnda låten för mina tankar till Sibille Attar).

Efter de första genomlyssningarna håller jag EP:n ”The most tarnished birds” något högre än ”Guilty”, men det här en skiva som kommer att växa med tiden, särskilt dess andra halva.