”Det var ett sant nöje att ha med henne i studion”

Studiodagbok Chugger – Del 9

Efter tre månader är slutet äntligen här. Sista strofen sång är lagd och nu återstår bara mixning och mastring. Hur har det gått med sången David?

– Det har gått väldigt bra måste jag säga. Tyvärr blev jag rejält förkyld över jul, så hela processen blev försenad med ett par veckor. Det är det jobbiga med att vara sångare, man är extremt beroende av att kroppen är 100% för att det ska bli bra. Det är dessutom farligt att börja för tidigt, för risken är stor att man gör situationen värre och då tar det ännu längre tid att komma tillbaka. Det är inte så metal att säga att man konsulterar med en halsdoktor och vilar halsen, men när man growlar är det om möjligt ännu viktigare att sköta om sin hals. En liten miss så kan du skada ditt instrument ordentligt.

– Men när jag väl blev frisk så har det gått vansinnigt bra. Jag är enormt nöjd med slutresultatet och måste nog säga att det här är det bästa jag gjort. Daniel är en klippa att jobba med och har många bra tankar.

Ni hade besök sista dagen, vad kan du berätta om det?

– Vi fick sällskap av Maria Strandén, som vi en längre tid försökt göra något med. Hon är en grym sångerska och growlare som gjort allt från turnera med Therion till att sjunga barnvisor. Det var ett sant nöje att ha med henne i studion, och det blev en riktig ”metal anthem”-duett av det hela.

 

 

Så vad händer nu? Hur ser planen ut för resten av våren?

– Vi spelade precis in en musikvideo med den fantastiske René U Valdes (Anvil, Nicke Borg Homeland, Hardcore Superstar) som släpps inom kort. Sen blir det releasegig och turnéstart på Sticky Fingers i Göteborg den 6 mars. Hela bandet är enormt peppade inför att stå på scen igen, och nu har vi tre månaders intensivt turnerande framför oss. Det blir bland annat ett kärt återseende med The Unguided i Kungsbacka 28 mars, Linköping 14 mars och Karlstad 21 mars innan vi packar den stora turnébussen och åker ut i Europa i en månad. Sen avslutar vi med Stockholm 23 maj och Malmö 29 maj.

– För mig är det mötet med publiken som är det roligaste med allt det här. Det ska bli enormt spännande att åka iväg, träffa gamla vänner och lära känna nya. Och naturligtvis presentera det nya materialet som vi slitit så hårt med och se vad det får för respons. Vi är naturligtvis enormt stolta över det vi har skapat, och vi hoppas att publiken kommer älska ”Human Plague” lika mycket som oss.

Med det så tackar vi Chugger för den här möjligheten att följa deras resa. Vill du fortsätta följa vad som händer i Chuggerland kan du besöka facebook.com/chuggerband och chugger.se.