Det här missar vi inte på Where’s The Music?

På torsdag startar showcasefestivalen Where’s The Music? i Norrköping. Morgondagens stjärnor ska visa upp sig på elva olika scener och Drefvet kommer givetvis finnas på plats och rapportera. Vilka artister får ni absolut inte missa? Vi har naturligtvis svaret.

Ricky Holmqvist

Kite, Dynamo, fredag 21.45
En Kite-spelning är lika vacker och exklusiv som ett blommande körsbärsträd. Har man möjlighet att få uppleva en spelning så ska man banne mig ta den. INGA ursäkter accepteras.

Blues Pills, Dynamo, torsdag 01.00
Tack vare WTM:s spotifylista kom jag i kontakt med Blues Pills, och min kropp skrek ”Jag måste se det här bandet”. Det blytunga bluesiga svänget kommer (förhoppningsvis) vara en mäktig upplevelse.

Louise Lemón, Tegelvalvet, fredag 20.00
Kolsvart, tårdrypande intensitet med små medel. Jag vill stå intryckt i ett hörn och få alla känslor över mig.

Dotter, Hörsalen, fredag 19.00 
Det bor så otroligt mycket ärlighet i Johanna Janssons uttryck, musiken är på liv och död. Jag vill, och hoppas att den känslan kan nå ut till publiken. Då kan det här bli en sån där spelning man plockar fram ur minnet om många år och bara ler.

Adam Cohen, Hörsalen, lördag 21.15
Jag missar inte denna spelning av den enkla anledningen att jag vill se honom uppträda. Jag gillar det lilla jag redan hört och jag hoppas att detta kan bli början på en lång vacker vänskap.

Fredrik Tideman

Silvana Imam, Värmekyrkan, lördag 23.00
Fesitvalens jobbigaste krock sker när Silvana Imam och Solen ställer sig på olika scener samtidigt. Ett svårt val men Silvana drar det längsta strået. Jag kan inte motstå att se Sveriges bästa hiphop-akt just nu.

Joy, Dynamo, lördag 19.45
Om Joy tar med sig en tiondel av energin från uppträdandet på P3 Guld så kommer hon få Norrköping att skaka. Ska bli otroligt kul att få höra mer material än hennes hittills enda singel, Kattliv.

Colossus, Saliga Munken, fredag 19.00
Smått Mastodon-doftande hårdrock från huvudstaden. Munken kommer att fyllas av stökiga riff och intrikata arrangemang. Varning för nackspärr utfärdas.

Amason, Dynamo, lördag 01.00
Jag avslutar festivalen med den här svårt hypade pop-kvintetten. Det går inte att förneka att de har gjort en mycket stark skiva. Får jag höra Kelly och Elefanten kommer jag dansa lycklig ut i Norrköpingsnatten.

Hemlig gäst, Laxholmskällaren, fredag 01.15
Är det Krunegård som kommer hem och gör en intim och exklusiv hemmaspelning? Eller Eldkvarn? Eller något som inte alls är relaterat till Norrköping? Nästa stora svenska musikhopp? Jag har inte en aning, men jag kommer se till att vara på plats för att få veta.

Malin Karlsson

Malin-Karlsson_avatar_1391454848-200x200

Elin Bell, Laxholmskällaren, torsdag 18.00
I veckan som gick släppte Elin sitt debutalbum vilket har blivit rosat hos många kritiker. Personligen tycker jag inte att det hör till de smarta dragen att missa hemmaspelande artister – det brukar ligga en speciell energi över de spelningarna. Dessutom ÄR nya skivan väldigt bra och bara det är anledning nog.

Sabina Ddumba, Dynamo, fredag 19.30
Rösten som kom till oss genom X-factor 2012 och håller oss på sträckbänken med att få höra nytt material – för det är exakt vad hennes grymma Scarred For Life ger oss, mersmak. Jag går och lyssnar in henne och hoppas få höra lite osläppt.

Tove Styrke, Värmekyrkan Top Floor, fredag 21.00
Hon har fascinerat mig från första sekund och jag är galet nöjd över att hon är tillbaka och att jag äntligen får möjlighet att lyssna på henne live igen.

Jonathan Johansson, Värmekyrkan, lördag 21.00
Mannen med den spröda skånskan i symbios med krispig melodi kan bli en riktigt hallelujamoment denna lördagkväll.

Jennie Abrahamsson, Hörsalen, lördag 22.45
Hon vann pris för årets indie på Manifestgalan i veckan som gick och jag vill lära känna henne ännu bättre.

Detta är ju inte allt jag vill se, utan även Gavin James, Kitok, NALE, XOV, Stenström, Ikväll är vi kungar, Joy, Machinista, Luna Green and so on. Om du frågar mig skulle det behövas fler dagar på den här festivalen

Mikael Mjörnberg

Ms Henrik, Tegelvalvet, torsdag 18.15
Hela Ms Henriks uppenbarelse är spektakulär, med andra ord måste så klart även liveakten vara det? Haffa ett läppstift och kasta näven i luften.

Kitok, Laxholmskällaren, torsdag 21.45
Året började med en rejäl smäll när Kitok lösgjorde sitt lysande debutalbum. Kan han få materialet att lyfta ännu mer på en livescen? Jag är spänd av förväntan inför Where’s The Musics? i särklass mest viktiga spelning. I alla fall på min prioriteringslista.

Heavy Tiger, Saliga Munken, fredag 21.00
Medan galanta damer som Thundermother och Crucified Barbara satsar på mer aggression och smuts i sin rockmusik har Hevay Tiger en poppig sida som gör dem extra intressanta. Chinatown är en regelrätt hitlåt som måste höras live.

Machinista, Stopet, lördag 18.30
Synth brukar kunna vara riktigt underhållande live och den här lilla orkestern har med Spotifys hjälp lyckats fånga min uppmärksamhet tillräckligt mycket för att jag ska utfärda ett krav om obligatorisk närvaro trots att speltiden inte är något vidare.

Joy, Dynamo, lördag 19.45
Den cooolaste katten på den svenska hiphop-scenen just nu tog P3 Guld med storm för några veckor sedan och har trots att hon bara har en singel på kontot gjort rejält väsen av sig. Klarar hon av att leva upp till den attitydstinna, überkaxiga air hon omger sig med?