Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Det här blir oeditt woligt*!

Musikhjälpen kommer till Linköping!

Det är ju typiskt egentligen. Jag är uppväxt i Mjölby, några stenkast från Linköping, och älskar den där veckan i december varje år som fylls av musik och någon slags stor gemenskap. Och bara några år efter att jag flyttar därifrån så kommer äntligen Musikhjälpen och slår sig ner på Stora Torget.

Nåja, det var i Uppsala förra året, några stenkast från min nuvarande hemstad, och det var ju trevligt att kunna åka och kolla på det en stund i alla fall.

Kul för Linköping ändå! Och kul att programmet fortsätter att turnéra runt, efter att de första åren ha pendlat mellan Malmö och Göteborg. I fortsättningen är det inte bara vilka programledarna blir som kan bli föremål för mer eller mindre kvalificerade gissningar.

Och på tal om det: Vilka vill ni se som programledare i vinter?

Förra årets programledartrio. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Förra årets programledartrio.
Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Jag hade svårt för Petter förra året. Han är en stor artist och entreprenör, men radiopratare känns inte som hans gebit. Däremot får Kodjo och Linnea gärna återkomma, och den sista och mest självklara delen av trion vore självklart Aranxta Alvarez. Hon var grym som folkets ambassadör förra året och kommer passande nog från Linköpings grannstad Norrköping. Hennes fantastiska östgötska var kanske det bästa med Musikhjälpen 2014.

Vilken är din vinnartrio?

*Östgötska för ” det här blir riktigt roligt”.