”Det är NU, med DENNA skivan folk kommer att upptäcka mig!” – Simon M Harris har ordet

Jag har sysslat på med musik i hela mitt liv.
Jag är nu 26 år, och började spela gitarr när jag var nio, piano ett par år efter det, och det dröjde inte länge tills jag började komponera egna stycken och texter.
När jag var 15 år hade jag spelat in min första skiva (hur bra det var eller inte var får ni gissa själva).

Jag tror helt enkelt att för vissa personer MÅSTE känslor och tankar ut i musiken, och förr eller senare kommer man börja skriva musik. Jag vet i alla fall att jag fungerar så.

Denna tvångsmässiga egenskap kombinerat med en extrem skaparglädje har lett till färdigställandet av mitt 14:e album, nu i mars 2016. Albumet heter ”Du Har Mig Där Jag Vill Ha Dig”, och som alltid när ett album är klart brinner jag starkt för att få ut det till folk.

Under skrivprocessen slår alltid tanken alltid mig: ”Vad kul det ska bli när folk får höra detta! Nu kommer de äntligen förstå att jag är någonting att ha!”

Så visst vill man ha bekräftelsen. Men det är inte därför jag gör musik. Det är inte för att få bekräftelsen eller feedbacken från andra – det är för mig själv. Eller kanske inte FÖR mig själv, men om jag inte gör det spricker jag nog. Men det är oundvikligt att inte vilja dela det man skapat, och målet och drömmen är alltid –

”Det är NU, med DENNA skivan folk kommer att upptäcka mig!”

Alla andra gånger har det inte blivit så. Det kommer troligtvis inte bli så denna gången heller.
Och det spelar kanske ingen roll. För hoppet att det KAN bli så, jakten efter lyssnare, är nog det som matar skaparglädjen. En duktig artist eller låtskrivare kanske inte bör ha den uppmärksamheten de förtjänar?

Så människor får göra som de vill – lyssna på min musik, och göra mig stolt, eller inte.
Jag kommer antagligen att fortsätta precis som vanligt ändå. 2

Men ni får väldigt gärna lyssna.
Det tycker jag verkligen.
Tror jag.

 

Simon M Harris – Du Har Mig Där Jag Vill Ha Dig