Tänk att alla hejar på Bråvalla nu

Jag spelade i Bråvalla.
Inte på. I.
Och det var inte ens i närheten av Bråvalla.

Jag är inte på festival. Jag åker tunnelbana, hiss, rulltrappor och bajsar. Typiska kolla Instagram- och Facebooktillfällen. Så jag kommer inte undan. 95 procent av mitt flöde handlar om Bråvalla. #nukörvi #bråvalla #assåkärlek. Och en snubbe på tuben har en Iron maiden-tröja.
Men Bråvalla.
Det är inte en festival.
Det är ett fotbollslag.
Mitt fotbollslag.
Jag spelade i Bråvalla.
Ett sparka-i-marken-gäng, med närmast sörjande i publiken, från Vikbolandet i divison 6 till 4 beroende på hur många som dök upp träningen under säsongen.
Vikbolandet?
Inte ens i närheten av Bråvalla. En hel stad och massa rapsfält mellan. Ju.
Vem? Va? Varför? Hallå? Hej.

Så här.
På 700-talet. När vikingarna var grejen ägde slaget om Bråvalla rum. Det är så galet längesen att det inte ens är säkert att något som hände då har hänt. Deppigt för vikingarna – men så är det. Vårt twittrande kanske också är en osäker historisk fläck om 1300 år. Vem vet.
I alla fall.
Slaget om Bråvalla ska typ ha varit Champions league för vikingar – Svear mot Daner – och haft någon form av Game of Thrones-klass i mäktighet. Det snackas om drakar och Oden. Men exakt var fighten ägde rum är alltså väldigt oklart. Någon säger Bråvalla Hed i Småland andra det Bråvalla som några av musikvärldens allra största håller hov på just nu. Sen finns det dem som menar att vikingakampen tog plats på Vikbolandet – inte alls många drakvingar bort från Bråvalla IK:s hemmaplan, Östra Husby IP.

Fram till förra året var Bråvalla inget ord på folks tungor. Division 6 till 4-gäng snackas det sällan om – men nu har vi en egen hashtag.
Så även om alla unika festivalbilder gör mitt flöde en smula enformigt så älskar jag att alla hejar på mitt gamla bonka-gäng. När Bråvalla spelar i Champions league kanske det kommer 50 000 också.