Den vackra elektropopen växer fram

Tidigare i år släppte JJ singeln All white everything, en låt som omedelbart fick mig på fall med det snygga pianot och den catchiga refrängen. Och kanske framför allt Elin Kastlanders säregna och vackra sångröst.

Nu släpper duon fullängdaren ”V” som innehåller mer drömsk elektro med melodier och snygg sång i fokus.

All white everything var en passande singel, det är den poppigaste låten på skivan, perfekt för att väcka intresset. Resten av låtarna är inte lika catchiga direkt, men låt inte det avskräcka dig – ”V” är en skiva som kräver sina lyssningar innan den sätter sig.

Det är det som är så bra med skivan, hela tiden upptäcker man nya guldkorn i låtarna. Ofta handlar det om snygga melodier eller bra textrader (inte sällan drogromantiska). Dean and me är full av det förstnämnda och ”this is our last goodbye”-partiet i slutet av Be here now är en annan höjdpunkt. Den episka uppbyggnaden i Dynasti förtjänar också ett omnämnadnde.

Riktigt intressant blir det i avslutande All ways, always när duon plockar fram en elgitarr. Riffandet passar perfekt i låten. Ännu mer såna experiment hade inte varit fel.

När man väl har tagit sig tid att lyssna igenom skivan ett antal gånger har en vacker elektroplatta växt fram.