Den Svenska Björnstammen är Sveriges bästa liveband

Redan under öppningslåten James tycker jag mig se lite murbruk falla ner från taket. Men det är inget emot vad som komma skall. Den Svenska Björnstammen aspirerar utan tvekan på titeln till Sveriges främsta liveband.

Jag hade en oro i kroppen sekunderna innan bandet kliver upp på scenen. Det var otroligt mycket folk i lokalen. Knökfullt. Lapp på luckan. Och den elektriska känslan som låg i lokalen, den som man nästan kunde ta och känna på. Det var just den känslan som gjorde mig nervös. Ut på scenen kommer bandet. Låt galenskaperna börja. Det var väldigt VÄLDIGT längesen jag såg ett sånt sjukt röj på en konsert, det var minst lika längesen jag hörde en sån öronbedövande allsång. Björnstammens konsertöppning var furiös.
Känn bara på den här startsträckan..

DansmusikTrumma TrummaFörlåta Eller SvikaEtt Fel Närmare RättHatar AlltSvalkar Vinden
Vilket band i Sverige kan stoltsera med en sån explosiv öppning av hits? Det är en fysisk omöjlighet att inte ryckas med i stormen. Det är minst lika omöjligt att inte älska det.

Vi får en hel del nytt material från senaste skivan ”Country”, och trots skivans ganska korta livstid så har de numren fått en massa scenmuskler och publiken sjunger med i varenda textrad (eller sjunger, de skriker texterna så de hörs över hela E4:an) Titelspåret är en alldeles alldeles fantastisk popdänga.

Men hur mycket allsång och hur mycket röj det än må ha varit så är det inget i jämförelse med den fullkomligt sinnessjuka explosionen i Vart Jag Mig I Världen Vänder. I brist på ord att försöka förklara så får jag nöja mig med ett HERREJÄVLAR.

Den Svenska Björnstammen visar att de är ett av Sveriges absolut bästa liveband. Segertåget är i början på sin resa. Se bandet spela live. Måste du ta dig tvärs över landet så gör det. GÖR DET!
Du kommer absolut inte att ångra dig.