Linda Åkerberg

De fem mest udda spelställena enligt Crucified Barbara

Crucified Barbara är aktuella med nya albumet ”In The Red” (som släpps nästa vecka) och kommer med den i ryggen ge sig ut på en omfattande Europaturné som bland annat innebär 12 datum i Sverige. Drefvet gav pennan till gruppens gitarrist Klara Force och bad henne lista de fem mest udda spelställena som kommit i den hårt turnerande orkesterns väg.

Leighton’s Pickle Park, Minneapolis, USA
Förutom fantastisk friterad föda bjöd denna nordamerikanska pärla på ett helt unikt förband: BINGO. Familjevänligt sifferspel och livemusik visade sig vara en perfekt kombination och både hårdrockarna och bingospelarna headbangade när vi spelade.

Le Lido, Champs-Élysée, Paris, Frankrike
En hårdrocksturné brukar innebära en hel del inrökta källarklubbar och trånga, svettiga scener. Härligt och trevligt på sitt vis, men icke desto mindre var det en glamorös kontrast att få äntra Le Lidos skinande blanka scen, eskorterade av fjäderprydda kabarétdansare och spela tung hårdrock för snittätande, uppklädda VIP-gäster som firade Frankrikes största radioprofils födelsedag.

Melodifestivalen
I vanliga fall lägger vi massor av tid på att repa och för att få ihop ett tight set på åtminstone en timme. När man medverkar i melodifestivalen är upplägget detsamma. Man nöter och tragglar. Allt ska vara perfekt. Märkligt, men härligt att gå all-in ett på ett tre minuter långt nummer som framförs playback.

Harley Davidsson Superrally, Seinäjoki, Finland
Man skulle kunna tro att bikers och hårdrock passar som hand i nithandske. Märkligt nog så ligger fokus i motorcykelsammanhang ofta på helt andra saker än rock. I Seinäjoki gick det största jublet varken till oss eller nåt av de andra rockbanden, allra populärast var den återkommande mellanakten: striptease till eurodisco.

Club Inferno, Sao Paolo
Det är svårt med det elektriska i Brasilien. Under våra två turnéer i detta underbara land har jag nog aldrig stött på en elektrisk apparat som fungerar på första försöket. På Inferno bestämde sig min gitarr-rigg för att plocka upp en radiosignal. Lyssnade man noggrant kunde man höra Shakira’s radiopop bakom mina distade gitarriff under hela giget.