De 20 mest lästa texterna under Drefvets första år

Sammanlagt har 569 texter av väldigt olika karaktär publicerats på Drefvet under det första året i etern. Många har varit väldigt uppskattade, men bara 20 hittar in på den exklusiva listan över de mest lästa texterna under Drefvets första levnadsår.

1. Årets 100 bästa låtar enligt Drefvet 
Det kan kanske tyckas som ett övermäktigt uppdrag, men vi lyckades faktiskt med hjälp av att slå hela redaktionens kloka huvuden ihop lista de 100 främsta låtarna från 2014. Det är den överlägset mest lästa texten som vi haft äran att publicera på Drefvet under vårt premiärår.

2. Slå mig hårt i ansiktet
Drefvet var tidigt ute med att skriva om och uppskatta Thomas Stenström. Ni läsare uppskattade uppenbarligen rapporteringen om hans första singel Slå mig hårt i ansiktet.

3. Sthlm Music&Arts, dag 2: Peter has left the buildning
Mitt framför objektivet på Drefvets Håkan Kjellgren gjorde Peter Lemarc sitt sista liveframträdande. Att människor över hela landet ville veta allt och se bilderna från den historiska kvällen efteråt var kanske ingen högoddsare.

4. Sverigepremiär: State of Grace – Bliss 
Tidigt under Drefvets existens fick vi chansen att stå som värd för Sverige-premiären av den trevliga videon till Bliss (som sedermera också letade sig in på vår lista över 2014 års bästa låtar). Den visade sig vara snudd på omåttligt populär.

5. Thomas Stenström under luppen
Singel-texten om herr Stenström var mest poppis, men nyfikenheten över hur han lät live visade sig vara snudd på lika stor. Över huvud taget tycks det finnas en stor törst efter den långhårige sångaren…

6. Jag blir superförvånad att folk lyssnar på min musik – Thomas Stenström om 2014 
…för när han talade ut om det gångna succéåret var ni här och ville lystet läsa igen. Den intervju som blivit mest läst på Drefvet detta premiärår.

7. Dia Psalma ger min ambivalens ett ansikte
Dia Psalma bestämde sig för att återförenas. Igen. Det fick Mikael Mjörnberg att skrika Jaaaaa och Neeeej på samma gång. En återkomst som sannerligen hade två ansikten.

8. Riwen: ”Det ska skava lite”
Drefvets Fredrik Tideman fastnade för Riwen. Något så lustigt som ett hardcore all-star-band. Klart att det skulle leda till en intervju.

9. Bråvallabloggen 2014 
Drefvet satsade hårt på matig bevakning av sommarens Bråvallafestival och det var i bloggform med Malin Karlsson som ciceron som ni hittade fram till Drefvet allra bäst. Festivalen skildrades på ett alldeles speciellt vis i Bråvallabloggen.

10. Hon är lång och plötsligt var jag nära 
När Drefvet bevakade Grammisgalan gjordes det på ett minst sagt okonventionellt sätt. Det blev en story om kärlek och blygsel och…en Lionbar. Som uppenbarligen gick hem hos er läsare.

11. Avicii i bilder 
Avicii fyllde Tele2 Arena till sista plats och Drefvets Josefin Landhagen var där och fångade det fantastiska spektaklet på bild.

12. Sabaton anklagar Ung Vänster för förtal 
Det utspelade sig ett ordkrig i lokaltidningens insändarspalt mellan Ung Vänster och metalbandet Sabaton sedan de senare hostat sin egen festival i Falun. Ordkrig är uppenbarligen alltid något som går hem hos läsarpubliken.

13. En välriktad fetsmocka rakt i plytet
Raised Fist släppte en ny platta och det gick ni uppenbarligen igång på. Det lästes som aldrig förr när vi publicerade den här reflekterande recensionen av verket.

14. Rocket Brother tar plats bland elektro-stjärnorna 
”Rocket Brother låg som en miljonvinst i inkorgen på min mail” skrev Ricky Holmquist och fick medhåll av Drefvets besökare som tyckte att den här lilla teasern var synnerligen intressant.

15. Roadside Member And The Crouch 
Roadside Member And The Crouch släppte en imponerande debut-ep som letade sig hela vägen in på topplistan bland våra mest lästa texter.

16. Videopremiär: Honeymilk – Red Paper Buildings 
Det var i slutet av mars som stockholmarna i Honeymilk tyckte att det var en god idé att förlägga sin videopremiär till Drefvet. Ett väldigt gott val skulle vi vilja påstå.

17. Videopremiär: Canary Islands – Pamela
Canary Islands ville inte vara sämre när det var dags att avtäcka popkaramellen Pamela. Videopremiärer och Drefvet har visat sig vara en kombination som fungerar mer än väl.

18. Fredagscovern – När jag mår skit vill du ha mig då 
Konceptet med fredagscovern har varit uppskattat överlag, men aldrig har det visat sig så populärt som när det var Mimikry som fick äran att lyftas fram. Med en cover på Hello Saferide dessutom. Mäktigt!

19. Drottningen är tillbaka 
Många var uppenbarligen intresserade när drottningen, eller well, Titiyo, kom tillbaka. Det räckte till en nittonde-placering på det första årets topplista.

20. Trummor & orgel har ordet 
Vi gav duon Trummor & Orgel uppgiften att lista tio låtar som varit viktiga för att forma gruppens sound. Det resulterade i en grymt läsvärd artikel.