På den amerikanska nationaldagen, den fjärde juli, var Foo Fighters och frontmannen Dave Grohl tillbaka på rocktronen igen. I dubbel bemärkelse.

I helgen ställde sig Foo Fighters på scen igen för första gången sedan den världsomtalade konserten på Ullevi i Göteborg där Dave Grohl spektakulärt föll av scenen och bröt benet men envist vägrade lämna och fullföljde spelningen sittande på en stol (mer om den här).

Under den speciella lördagskvällen i Washington DC var det dock tal om något helt annat än en stol. Dave Grohl intog scenen på en specialtillverkad tron och rockade som om det där benbrottet alltid ägt rum.

Bortsett då från att han med glädje och ironi återberättade episoden och visade bilder från så väl Ullevi som sjukhuset.

Upplev närgånget videomaterial från den exklusiva comeback-konserten här.

Hela konserten:

Dave Grohl snackar om Ullevi-incidenten:

Om skribenten

Mikael Mjörnberg
Chefredaktör

Numer profilerad hockeyskribent hos bland annat Hockeysverige och HockeyNews med en bakgrund som musiknörd hos till exempel Slavestate, Folkbladet och Joyzine. Blir glad djupt in i själen av att få glömma puck och klubba och skriva om toner och artister med jämna mellanrum. Musik är det bästa knarket.

Liknande inlägg