Vi skriver 1:a augusti och crustspelning på Kraken i Stockholm.
Det där med crust kan problematiseras en hel del, men jag är nog inte rätt man att bena ut överlappande genrer.
Nöjer mig med att konstatera att det handlar om hård rock.

Innan spelningen var jag lite orolig för att Kraken skulle kännas ödslig. En tisdagsspelning i semestertider riskerar att inte dra så mycket folk. Men tack vare smart avspärrning och en trots allt rätt månghövdad publik kändes lokalen både intim och lagom välfylld.

Först ut var Warcollapse, ett band som hållit på sedan tidigt 90-tal. De visade direkt att gammal är äldst. Vilket i och för sig inte säger så mycket. Men brutal rock levererades i varje fall.

Som nummer två spelade Obnoxious Youth. Det var det enda band jag sett tidigare, då på en finlandsfärja.
Den gången var de bättre på att festa kvällen innan än på att spela dagen efter. Vilket i och för sig inte säger så mycket.
Men 1:a augusti var de hur som helst tajtare och bättre.

Sist ut var kvällens huvudnummer, Tau Cross. De lyckades kombinera det bästa av punkens energi och hårdrockens sväng. Vilket säger en hel del. Riktigt bra spelning med andra ord.

         

Om skribenten

Martin Wilson

Liknande inlägg

2 Responses

  • Martin Wilson
   Martin Wilson

   Ah, formulerade mig kanske onödigt kryptiskt. Menade bara att det är svårt att sätta etiketter på musik, svårt att definiera genres och subgenres. Det går kanske att diskutera hur mycket crust som Tau Cross är, det handlar kanske mer om crustinfluenser. Men jag är inte rätt person att bena ut det hela, så jag ville egentligen inte skriva något om det

   Svara

Kommentera

Din mailadress kommer inte att publiceras