We come, we rave, we love

För de som inte sett Swedish House Mafia-dokukmentären ”Leave the world behind” finns filmen nu på SVT Play. Missa den inte!

När jag hörde talas om den kommande filmen om Swedish House Mafia första gången såg jag framför mig en ganska ytlig film om den sista grandiosa turnén som är ett segertåg världen runt.

Det är ”Leave the world behind” till viss del, men framför allt är det en film som fokuserar på faktumet att bandet faktiskt ska splittras. Den visar ett band där det skaver mellan medlemmarna, det smågnabbas, är lite irriterat och stelt.

shm4Man lämnas med känslan av att allt inte stod rätt till och att uppbrottet nog var en väldigt bra idé. Min favoritscen är när SHM i en sorts flashback har hyrt ett hus i Australien för att göra klart Don’t you worry child och Steve Angello drar iväg för att tatuera sig. Axwell blir inte glad när han inte får tag på Steve på telefon och droppar citatet: ”Men vilken blåst grej att göra när vi har hyrt ett hus för en halv miljard för att göra musik. Man kan ju tatuera sig i LA väl?”.

shm2

Det blir förstås en hel del feta livescener också (som du med stor tv och bra ljudsystem kommer njuta mer av än mig som såg filmen på en Macbook med hörlurar). Särskilt klimaxet med den absolut sista spelningen, på Ultra Music Festival i Miami.

En bra musikdokumentär som du inte bör missa, särskilt om du är ett fan av house.

Filmen ser du här.

shm3