Pressfoto

Cleo leder Manifestgalan: ”Den är skönt oprententiös”

På fredag är det dags för årets upplaga av Manifestgalan. En musikgala där Svenska Oberoende Musikproducenter delar ut pris till svenska independent-artister i 21 olika kategorier. Galan hålls på Nalen och för andra året i rad är Cleo konfrencier, i år tillsammans med Ametist Azordegan.

– Det känns jättekul att de var nöjda med mig förra året. Det var första gången jag gjorde något sådant. Jag var sjukt nervös och peppad, och jag hade en grupp kompisar som stod bredvid och hejade på mig. Det är en lång gala, jag var helt svettig efteråt, men glad. Det var nice, säger Cleo på telefon.

Hur blir det att dela på konfrencierandet med Ametist?
– Det känns jättebra. Vi gör olika grejer men när vi har kul när vi jobbar tillsammans. Vi har sagt att jag får bli den flamsiga och hon den seriösa under kvällen, haha.

Manifestgalan är alltså till för band och artister som inte ligger på de stora majorbolagen. Några av förra årets vinnare var Parham (årets hiphop), At the gates (årets hårdrock), Rambling Nicholas Heron (årets singer/songwriter) och Jennie Abrahamsson (årets indie).

– Jag är själv independent och vill kunna fortsätta vara det, och det här är den enda galan som uppmärksammar det. Det är ju en galaperiod i början av året och man kan bli lite fed up på det, med alla kändisar som får pris. Det här är ett avbrott från det och galan är skönt opretentiös, säger Cleo.

Cleo är själv nominerad i år, i kategorin Live.

– Det är det jag älskar, det är hela min grej. Det känns jättefint att bli nominerad för det, säger hon.

Vad ser du fram mot mest under kvällen?
– Att få ha en galaklänning, haha. Jag sa att jag skulle ha det förra året men det blev inte så. Nej men att få göra det med Ametist. Jag är en person som gillar att samarbeta med folk. Det var skitkul att leda galan själv, men nu provar vi att göra som vi brukar. Det kommer att bli kul.

Utöver prisutdelningarna kommer galan att bjuda på livemusik från bland andra Aurelia Dey och Mattias Alkberg.

– Folk borde komma, det är ett grymt event med en massa bra musik, hälsar Cleo.

♦ Årets nomineringar

Förra årets gala:

♦ Vad är väl en bal på slottet…

♦ Melina Borglowe: Jag älskar när saker inte är som ”de borde”