Calling Diana gör mig hoppfull

Calling Diana föddes 2012. Sex musiker och producenter blev kompanjoner och vänner, ett låtskrivnings-projekt gav mersmak och ett band skapades.

Deras färska EP släpps nu låt för låt. Först ut är singeln Running Girl. En låt som gör mig så fantastiskt glad. Jag hade nästan gett upp hoppet på att svenska musiker kan eller kunde skapa sådan här musik. Musik som är så glad, så storslagen och så osvensk. Jag var halvvägs upp på bordet i ren lycka första gången jag hörde låten.

Den smittande smattrande trumman, den extremt snygga gitarren. Det blir som att varenda liten pusselbit är klippt och skuren med kirurgisk precision för att hamna exakt rätt.

Så nu väntar jag med på spänning på övriga låtar. Om de håller samma klass som första släppet Running Girl så har vi en framtida klassiker. Sanna mina ord.