Bråvallafestivalen – enligt mig

Man hinner samla på sig en hel hög tyckande under en festivalhelg.
Here we go!

Festivalens…

…djupa suck
Att chipterminalerna inte fungerade de första timmarna. Eller rättare sagt att det fanns problem med dom hela helgen. Chip som slutade fungera och som gjorde att festivalbesökare inte kunde få med sig insatta cash till det nya chippet för att man inte hade kvar kvittot. Att de ens ska gå sönder?

…latmask
Att man inte kunde be någon annan gå och handla åt en utan att hugga av sig armen.

…high five
Personalen.  Då menar jag alla. Inte en enda sur min. Bara glada och snabba medarbetare.
Klar förbättring från förra året. Tack som fan!

…visst fan!
Solskydd är bra de dagar solen skiner så även om du inte tror att den ska dyka upp – packa alltid med det. Och smörj in dig för fan!

…märkligaste kändisspotting
Jesper Fröid från Paradise Hotel stod och hällde upp öl i ett öltält sent på lördagkvällen. Där ser man – de där såporna ger inte alltid guldbyxor?

…stora fråga
Vilken årstid är det egentligen?

…tjeeeena!
Att lyckas springa på den enda polaren man visste var på festivalen, dessutom mitt under Offsprings spelning.

…omöjliga ekvation
Hur många var det som gick in på området på två ben som också gick ut på lika många?
Det är sällan – troligtvis aldrig – jag har sett så många kryckställda på ett och samma ställe. Kuperad terräng och alkohol månne?

…knepigaste
Att Gustaf Norén, sångare i Mando Diao flera, flera, flera gånger skrek – ”Kriiiiiistian” med ansiktet fejsat mot skyn. Det känns inte äkta och ärligt att göra en så stor grej av en bortgången vän (Kristian Gidlöf) för att presentera en av sina hits (Strövtåg i hembygden).
Tack men nej tack.

…sockerdricka i mellangärdet
Att få se människor springa på sina gamla bekanta, kärlekar eller förlorade vänner, och förenas i långa dansande kramar.

Boom!
Avslutningen på Panorama-scen av Axwell & Ingrosso. Inte ett enda krut sparades och de sista sekundernas fyrverkeri syntes flera kilometer bort.

…really?
Tivoli? V a r f ö r envisas man med att ha tivoli på festivaler? Som dessutom dånar ut musik som stör spelningarna? Visst, det var kul att åka pariserhjulet (kyss-oskulden där är nu tagen) men jag vill hellre att man lägger pengarna på att ha toaletter som är rena och har toalettpapper.

…förbättring från 2013
Köerna till mat och dryck. De fanns faktiskt inte och då har jag försökt att höra mig för om det kanske var så att jag hade tur – fast varför skulle jag ha det nu när jag inte har det annars? Och nej, jag handlade inte mest öl på VIP’en. Tvärtom. De två gånger jag köpte öl där var det längre kö än på festivalområdet. Sådetså.

…hjältar
Grabbarna som kastade allt de hade i sina händer för att göra hjärt – och lungräddning på de ungdomar som träffats av blixten. De har antagligen räddat liv och det gör dem till stora hjältar!

…tråkigaste ord
Öronproppar, regnponcho och gummistövlar.

…fail
Att det på en festival som riktar sig till ungdomar, både säljs snus och cigaretter. (Säger hon som är nyfrälst och stolt icke-rökare sen nio månader tillbaka).

…mest eftersökta
Papperskorgarna? Var fanns alla papperskorgar som vi skulle kunnat slänga skräp i?

…krya på er
Till de ungdomar som träffades av blixten – jag hoppas ni mår bra och att ni får en galet bra sommar!

…fjant
Kanye West. Dom säger att spelningen var grym, och jag gav den väl kanske inte riktigt chansen. Men att spela i motljus och samtidigt hela tiden ha en glittermask över hela ansiktet. Det känns lite fjantigt om du frågar mig.

…bästa spelning
The Hives. Utan tvekan The Hives.
Det där bandet jag aldrig förstår hur mycket jag älskar i förväg men alltid blir förförd av!

…sämsta planering
Att scenerna stod så att ljudet kunde läcka från spelningar så att det störde. Har inget minne av att det var så förra året. Gör om – gör rätt. (Då kan ni passa på att också återgå till de gamla namnen på scenerna – sjukt mycket bättre än dessa namngivna men ändå skyltfria scener)

…mest nonchalanta
Landa Del Rey. Kvinnan som tuggar tuggummi och röker samtidigt som hon på största blaséartade maneér sjunger vackra låtar. Vill du ens vara där?

…det-gör-vi-om?
Petter & Norrköpings Symfoniorkester stoppades innan halva konserten hade gått. När får vi se resten?

…sämsta musiksmak enligt många
Min.

…nödrop
Kommer nog från min hud och handlar om återfuktning.

…allra fetaste TACK
Till alla er som varit med och läst min blogg.
Jag hoppas att vi får anledning att ses igen!

Pst! Här kan du läsa mer om allt som hände på Bråvallafestivalen, både bakom och framför kulisserna!