Bombus öser lika hårt som regnet

Bombus
Bråvallafestivalen
2014-06-27

Jag skrev på förhand att förutsättningarna för Bombus skulle vara dåliga, med tanke på speltiden. Det visar sig att det är lite mer än så som jobbar mot bandet.

Minuterna innan Bombus ska kliva på startar ett ordentligt ösregn. Blixtar lyser upp himlen, det börjar blåsa och åskan mullrar. Framför scenen är det i princip tomt, det står kanske 20-30 tappra personer, många i regnponchos, och väntar på bandet. Det är blött och kallt.

bombus2

Det är helt enkelt de sämsta förutsättningarna man kan önska sig inför en spelning. Bombus ska ha cred för att de ändå går ut och öser.

Om Göteborgarna är bra på skiva så är de tio gånger så bra live. Hur mycket jag än vill in till presscentret för att torka och se om kameran har överlevt vattenkaskaderna så kan jag inte slita mig.

Bombus ser ut som the original heavy metal band, med sina långa frisyrer, skägg, flyging V-gitarrer nere vid knäna och sitt synkade headbangande. Och musiken de framför är också hårdrock i sin renaste form. Tunga riff, snabba trummor och brutala sånginsatser.

Låtarna från senaste skivan ”The poet and the parrot” sitter som en smäck allihop. Apparatus och Enter the night är enorma hårdrockspärlor.

Vi möts igen Bombus. Förhoppningsvis under torrare förhållanden.