Black Friday Rule

Nu handlar Flogging Mollys riviga stycke Black Friday Rule naturligtvis om något helt annat än ohämmad kommersialism, men det känns ändå som ett lämpligt soundtrack för den kommande fredagen.
Det är Black Friday!

Dagen efter Thanksgiving, en klämdag i det absoluta slutet av november. Förenta staternas största shopping- och readag och den officiella starten på julhandeln. Nu även i Sverige då konceptet på bred front väller in över våra gränser.

Kanske är det så att traditionen nu även kommit till oss för att stanna, när exempelvis en rabattjänst som Cuponation gör en rejäl satsning med Black Friday-erbjudanden. Bland annat, för oss som diggar musik, hos CDON.

Black Friday Rule helt enkelt.

Drefvet vill inte vara sämre än att skicka med er en riktigt svart fredagsplaylist när ni ger er ut i cyberrymden i jakt på de största fynden. Flogging Molly är nämligen inte de enda som i ett eller annat sammanhang sjungit om något de kallat Black Friday.

Steely Dan, Lil’Kim och Megadeth tillhör bara några av celebriteterna. Justin Timberlake har till och med gjort en ”black friday remix” av sin singel TKO. För att då inte nämna The Consoultant som gjort en liten bedårande eurodansdänga om att längta till jul och bocka av önskelistan i butiken under just Black Friday.

Från nämnda hits via fransk hiphop och saxofonjazz till vansinnig grindcore och sval house, tar man sin utgångspunkt i Black Friday går det att göra en synnerligen kul playlist.

Drefvet tar sitt ansvar och ger er ett soundtrack till den speciella fredagen.