Billie The Vision & The Dancers bjuder på känslostormar

Jag kommer inte ihåg exakt när det var. Men efter att jag hört Summercat med Billie The Vision & The Dancers blev livet aldrig detsamma igen. Det är nog den låt jag lyssnat mest på, den är min Panodil, min filt, min värmande dusch, min psykolog, min återställare, min väckarklocka, min energidryck. I vissa fall min bästa vän.

Jag har sett bandet tidigare, men aldrig riktigt insett vilket otroligt djup som döljer sig bakom låtarna. Billie The Vision & The Dancers är så mycket mer än bara ett lyckorus, det är popmusik med texter skrivna från hjärtat. Och det där hjärtat är med under hela kvällen i Linköping. Det är i sina vackraste stunder så innerligt, så själfullt att man nästan hör publikens hjärtslag, som i fantastiska Someday Somehow, man står med gapande mun och tindrande ögon.

Med färska släppet ”The Key To My Magic World” i bagaget har gruppen en proppfull skattkista att välja och vraka från till setlisten. De nyaste alstren funkar minst lika bra som de gamla goda rariteterna, Join This Choir är det perfekta exemplet.

Och givetvis så bjuds vi på Summercat. Denna fullkomligt kompletta poplåt. Jag vet inte vad jag ska ta mig till med min kropp. Den får ett eget liv. Armar och ben lyder inte, de rör sig och för sig precis som de vill. Leendet skulle kunna lysa upp en mindre svensk stad och hjärtat mitt har nog aldrig slagit så högt. Jag är lycklig. Jag är nöjd.

Sätt på listan. Höj. Dansa bort den här söndagen.