Fredrik Tideman

Bilder från stjärnornas hemliga källarmys

Ikväll spelar Twin Atlantic på Fryshuset i Stockholm. Redan på onsdagskvällen bjöd de dock på exklusivt källarmys i Gamla stan.

Sångaren Sam McTrusty verkar inte helt bekväm med grejen att spela akustiskt inför en liten publik där han kan se varje min, varje anletsdrag på sina åskådare.

– Ni får väl kasta rosenblad med törnen på oss efteråt, muttrar han i vad som förmodligen är ett skämt men som ofrånkomligt skapar känslan av att det finns lite allvar i botten.

Men det låter bra.

Twin Atlantic, som breakat hårt på hemmaplan i Skottland men fortfarande har den långa vägen att vandra i Skandinavien, befinner sig ute på turné. Ikväll (torsdag) spelar de i vanlig ordning sin förstärkta form av punk/rock/pop på Fryshuset inför betalande publik, men onsdagskvällen spenderades i källaren på legendariska Wirströms i Gamla Stan inför en publik av inbjudna och lyckliga som bara råkade ramla förbi.

 

 

 

Och faktum är att Twin Atlantic trots lite svajande (dåligt självförtroende?) faktiskt låter riktigt bra i akustiskt format.

Tre låtar blir det, Hold On, Brothers And Sisters och Heart And Soul. Tre semihits som förmodligen kan kratta en och annan manege för orkestern även i Sverige.

Att en välartikulerad herre ur gruppens entourage efteråt för förklara för några nyfikna hur de kan köpa biljetter till torsdagskvällens ”riktiga” konsert torde vara ett gott betyg.