Ikväll spelar Twin Atlantic på Fryshuset i Stockholm. Redan på onsdagskvällen bjöd de dock på exklusivt källarmys i Gamla stan.

Sångaren Sam McTrusty verkar inte helt bekväm med grejen att spela akustiskt inför en liten publik där han kan se varje min, varje anletsdrag på sina åskådare.

– Ni får väl kasta rosenblad med törnen på oss efteråt, muttrar han i vad som förmodligen är ett skämt men som ofrånkomligt skapar känslan av att det finns lite allvar i botten.

Men det låter bra.

Twin Atlantic, som breakat hårt på hemmaplan i Skottland men fortfarande har den långa vägen att vandra i Skandinavien, befinner sig ute på turné. Ikväll (torsdag) spelar de i vanlig ordning sin förstärkta form av punk/rock/pop på Fryshuset inför betalande publik, men onsdagskvällen spenderades i källaren på legendariska Wirströms i Gamla Stan inför en publik av inbjudna och lyckliga som bara råkade ramla förbi.

 

 

 

Och faktum är att Twin Atlantic trots lite svajande (dåligt självförtroende?) faktiskt låter riktigt bra i akustiskt format.

Tre låtar blir det, Hold On, Brothers And Sisters och Heart And Soul. Tre semihits som förmodligen kan kratta en och annan manege för orkestern även i Sverige.

Att en välartikulerad herre ur gruppens entourage efteråt för förklara för några nyfikna hur de kan köpa biljetter till torsdagskvällens ”riktiga” konsert torde vara ett gott betyg.

Om skribenten

Mikael Mjörnberg
Chefredaktör

Numer profilerad hockeyskribent hos bland annat Hockeysverige och HockeyNews med en bakgrund som musiknörd hos till exempel Slavestate, Folkbladet och Joyzine. Blir glad djupt in i själen av att få glömma puck och klubba och skriva om toner och artister med jämna mellanrum. Musik är det bästa knarket.

Liknande inlägg