Beatrice Eli är ett energifyllt pophopp

Beatrice Eli
Where’s The Music, Norrköping
2015-02-13

Redan när Beatrice Eli kommer in på Dynamo och går över golvet och in bakom scenen tillsammans med sitt crew i likadana bombarjackor med den guldiga loggan på ryggen är det svårt att inte slås av pondusen. Eli är helt klart en av de coolaste artisterna i Sverige just nu.

Dynamo är fullpackat när hon klivar på scenen. En kombination av bra speltid (23:15), kvarhängande publik efter Kites spelning och framför allt en ordentlig hajp efter bra låtsläpp och P3 Guld-vinsten för årets bästa pop.

Eli har den peppade publiken i sin hand från första stund. I ett mellansnack önskar hon att kravallstaketet skulle vara borta, och det skulle helt klart resultera i en magnifik fest på scenen. Som det är nu så är det Beatrice och hennes dj som håller hov själva på scenen, och det fungerar bra det med. Beatrice är peppad och dansar omkring på scenen. Alltid med en jävla attityd – alltid med ett stort leende.

Hennes dj verkar vara ett lika stort energiknippe, också med ett konstant leende på läpparna – till och med när hon av misstag startar om hiten Moment of clarity i mitten. Bara att börja om, men publiken har inget mot att få höra låten 1,5 gånger.

Jag tyckte att skivan ”Die another day” var riktigt ojämn, med en del fantastiska poplåtar och vissa sömnpiller. Som så många gånger förr växer dock flera av låtarna live, småsega The last time lyfter några snäpp. Bäst är dock titelspåret Die another day och avslutande superhiten Girls, där tyngden får hela Dynamo att gunga.

En viss utveckling av scenshowen kanske skulle vara önskvärd, en projektionsduk eller större ljusshow skulle sitta som en smäck. Samtidigt är Eli fortfarande tidigt i karriären och det finns gott om tid att ta showen vidare, hon är ett pophopp som kommer att stanna kvar länge i rampljuset.